Collectie Anthonij Rupert Collection for Afrikaans Poetry

 

Raymond Danowski

Anthonij Eduard Rupert (1952-2001)

In 2007 is een belangwekkende collectie Zuid-Afrikaanse poëzie van Antonij Rupert geschonken aan de Universiteitsbibliotheek Utrecht door diens vriend Raymond Danowski. Deze collectie bevat veel eerste drukken en gesigneerde exemplaren. De collectie bevat ook vertalingen in het Afrikaans van Shakespeare, Brecht en andere dichters.

Raymond Danowski is een gepensioneerde Londense kunsthandelaar, die in de jaren zeventig poëzie begon te verzamelen. Hij is tegenwoordig woonachtig in Zuid-Afrika. Zijn collectie engelstalige poëzie schonk hij in 2004 aan de Emory University (Atlanta, GA).

Anthonij (voluit Antonij Eduard) Rupert werd geboren te Stellenbosch(?) op 2 oktober 1952. Hij was wijnproducent en overleed na een verkeersongeluk op 28 oktober 2001 in Franschhoek (Zuid-Afrika). Anthonij was een zoon van Anton Rupert (1916-2006), ondernemer, filantroop en natuurbeschermer.

Onderwerp:

Zuid-Afrikaanse poëzie

Jaar uitgave:1897-2006
Omvang:821 titels, inclusief 2 CD's
Documentsoort:gedrukt werk
Ontsluiting:

lijst van titels

ontsloten via de computercatalogus op provenance: Danowski, Raymond

gedeeltelijke lijst (LibraryThing)

Algemene literatuur:

 

 

Opmerkingen:bijeengeplaatst op signatuur: MAG: RUPERT ... Deze collectie is niet uitleenbaar
Groei:afgesloten
Overige informatie:in 2007 geschonken door Raymond Danowski al eerder - in 1956/57 - ontving de Universiteitsbibliotheek een groot aantal werken op het gebied van de Zuid-Afrikaanse taal- en letterkunde en wel uit de nalatenschap van dr. J. Haantjes te Zutphen. Zie lemma Haantjes